Buy Used Saws CCC Ebay Store

Atv regulator

Discussion in 'Off Topic Area' started by merc_man, Oct 12, 2019.

  1. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    I was trying to figure out the isues with my boys atv. While back it just sudenly lost power to the display, fans,lights. I was wondering if a bad regulator would cause loss of power to these things? Its not charging the battery while running.

    Now when poking around i noticed if i unplug the little harness with three wires going to starter sylinoid i get lights fans and display only while running. Soon as engine turnes off loose it all till restart.
    So this would tell me that the stator is good.
    Its a chinese baja wilderness 250.

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    P.M.P. likes this.
  2. Clemsonfor

    Clemsonfor Pinnacle OPE Member

    Joined:
    Jul 21, 2016
    Messages:
    615
    Likes Received:
    1,632
    Trophy Points:
    223
    Location:
    Greenwood SC
    Sounds like you have it pegged. If it's not charging while running there is an issue. See if you can see if there is power running to where on the stator wires

    Sent from my moto g(7) using Tapatalk
     
  3. S Sidwell

    S Sidwell Pinnacle OPE Member

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    827
    Likes Received:
    1,421
    Trophy Points:
    218
    Location:
    Georgia
    Have you check a.c. voltage on the stator? Does yours have three terminals? If so, check voltage across all three terminals only. A.c. voltage should climb real good when RPM is raised. If one terminal does not raise, bad stator. Also check across all three, should be no resistance, if I'm not mistaken.

    Steve Sidwell on Tapatalk
     
    Junk Meister, P.M.P. and merc_man like this.
  4. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    All resistances should be the same between any 2 ac wires and high or infinity to ground.
     
    P.M.P. and merc_man like this.
  5. S Sidwell

    S Sidwell Pinnacle OPE Member

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    827
    Likes Received:
    1,421
    Trophy Points:
    218
    Location:
    Georgia
    Those three wires if check with each other should be open and open to ground

    Steve Sidwell on Tapatalk
     
  6. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    Hopin to get a get a few mins tomorrow to pull it off and check it. will see if thers any vids on youtube to show how to test them. Electrical insn't a strong area for me

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
  7. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    Not open should have a reading they are just coils.
     
  8. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    Plenty of utube vids on testing stator and reg.
    Approx .6 ohms wire to wire on stator and open to earth.
     
  9. S Sidwell

    S Sidwell Pinnacle OPE Member

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    827
    Likes Received:
    1,421
    Trophy Points:
    218
    Location:
    Georgia
    If the windings are touching each other, they are shorted together, that's why the wires are coated to keep from shorting out to each other.

    Steve Sidwell on Tapatalk
     
  10. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    Ok so i put mutimeter red lead to green on regulator then touched each phase.
    .478
    .478
    .47

    Other test on video was mutimeter negative to positive on regulator and touch each phase. And should get a reading on each.
    I got nothing for all three. Just displayed OL wich he said means broken circuit.

    Does this sound like it bad. It does to me but want to be sure. Dont wanna play parts darts.[​IMG]

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    Clemsonfor likes this.
  11. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    No sure on reg.
    Where it plugs into the stator test any 2 yellow wires( on stator plug) e.g. 1-2,2-3,3-1.
    Should be about .5 to 1 ohm. Then test yellow wires to ground should be open circuit.
    If all tests ok I would suspect reg.
    Put up pic of your stator and reg plug.
     
    merc_man likes this.
  12. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    Is that what you mean?[​IMG]

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    066 redeye likes this.
  13. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    So i went and tested what i think you ment. On atv side. Tested yellows togeather. And the multimeter chirped and read 0- 0.001

    Then tested negative ( green wire atv side) with the three yellows and got nothing.
    ( black mutimeter wire on green atv wire. Red on yellows)



    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    066 redeye likes this.
  14. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    Ok so i seen a vid on you tube how to test stator with motor running and i get about 20 volts AC on each leg so i think i can rule out that. Stator is good.



    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    066 redeye likes this.
  15. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    A rough pic of what your stator is wound like. 20191016_113308.jpg
     
    merc_man likes this.
  16. 066 redeye

    066 redeye Well-Known OPE Member

    Joined:
    Jun 18, 2017
    Messages:
    87
    Likes Received:
    133
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Tasmania,Australia.
    Next I would check if you have 13-14vdc at battery when bike running.
    Sus regs do funny things to electrics when bike running.
    If you unplug red/green plug with bike running and all lights/fan good I would say reg fault.
     
  17. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    I will go out and put the trickle charger on over night and do some more testing tomorrow after work. I know its getting down around 11.5 volts now.
    I apreciate all the help.

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
    066 redeye likes this.
  18. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    It is at 11.6 volts right now befor i put charger on. Before i took regulator off the other day with it runing the volts were 11.5 so not charging at all.

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
  19. merc_man

    merc_man merc_man

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    9,662
    Trophy Points:
    345
    Location:
    southern ontario
    So another question will any 3 phase five wire regulator work. The chinese one for it is little over 70 bucks with shipping. If one like the one in pic would work be a lot cheaper and still probly chinese junk lol.[​IMG]

    Sent from my SM-G950W using Tapatalk
     
  20. S Sidwell

    S Sidwell Pinnacle OPE Member

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    827
    Likes Received:
    1,421
    Trophy Points:
    218
    Location:
    Georgia
    It's fun trying to find the correct parts for those Chinese made atvs. Took me two weeks to find the correct stator and cover. Guy said his son was riding and it threw the chain. Wrecked the cover and pickup mount, part of the stator bracket, part of the stator. First time I've ever pulled a stator and oil dumped out. Crank seal is pressed into stator assy..

    Steve Sidwell on Tapatalk
     
    merc_man likes this.

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice